Hierbij de officiële uitnodiging voor het SisInBIz Nieuwjaars Event op 26 januari 2017 om 14.30 in Amsterdam.

THEMA
De vraag HOW TO GROW MY BUSINESS VIRTUALLY is momenteel voor iedere onderneemster in elke fase van haar bedrijf relevant. Niet alleen om groei anders en effectief te organiseren, maar vooral om te overdenken hoe je bijvoorbeeld nieuwe manieren van teams bouwen, technologische ontwikkelingen, samenwerking en (global) impact kunt integreren in je manier van werken. Weer met dank aan de intro’s en support van Carolien Brederije (Valegis Advocaten), Joyce Knappe (Pro Parents) en Marianne Sturman (Moneypenny), allen nieuwe leden, hebben we een interactief programma rondom dit thema kunnen samenstellen dat jou hopelijk (weer) volop inspireert.

Inspiratie
We verheugen ons er op dat Tatjana Romanyk, Etnisch Zakenvrouw 2016 en founder Aptitude Health bv komt spreken. Zij vertelt ons hoe ze haar 4 bedrijven in 10 jaar virtueel geboost naar een omzet van 30 miljoen met vestigingen in NL en de US. En ze is nog lang niet klaar met groeien. Ze wist een enorme impact neer te zetten in de markt voor kankermedicatie.
We interviewen nieuw lid Marjanne Sturman die 17 jaar geleden begon met Moneypenny, haar bedrijf voor virtueel assistenten. Ze vertelt hoe ze, ook met zo’n vernieuwend concept indertijd, haar bedrijf steeds opnieuw moest uitvinden en nu uitgerekend door Millennials enthousiast ontvangen wordt.

Trusted Dialogue
Het organiseren van inspiratie is maar één van onze doelstellingen. Met de events van SisInBiz willen we vooral een dialoog platform creëren voor bijzondere, ambitieuze zakenvrouwen waar je elkaar inspireert. We nodigen je dan ook vooral uit om tijdens de Trusted Dialogue sessies in het programma de kans te pakken om in een kleinere setting je vraagstukken als onderneemster in te brengen en te (laten) verrijken.

Co-working space ZuidPark
We rusten meestal niet voordat we ook een passende locatie gevonden hebben bij dit thema en dat is, wat ons betreft, weer goed gelukt. We worden door Joyce Knappe ontvangen op Zuidpark, haar werkplek en unieke co-working locatie aan de rand van Amsterdam, compleet met urban farming op het dak. Het huisvest niet alleen start-ups maar ook bedrijven als National Geographic, Vogue, Randstad en de Makro en biedt een unieke kijk op werken en flexibel groeien. Kom vooral iets eerder naar het event (zie Programma), dan krijg je in de rondleiding een uniek kijkje in deze snel groeiende ‘werkbiotoop’. Joyce pakt ook de kans, mooie SisInBIz traditie op events, om haar bedrijf Pro Parents kort (4 min) te pitchen. Ze heeft enorme exposure gekregen dit jaar met haar visie en aanpak, tot in de tweede kamer aan toe.

Wil jij ook de volgende keer? Laat het ons weten.

Download: Programma (pdf)

Een van de onderdelen van het Startival, een event voor startende ondernemers in Deventer, was dit jaar de BusinessVoice.

Negen nerveuze starters hielden een pitch voor een vierkoppige jury om zoveel mogelijk rode stoelen te laten draaien. Directeur van Prima Donna Liesbeth Josiassen, één van de juryleden: “Het was superleuk om te doen, alle pitchers hadden zich heel zorgvuldig voorbereid. Ik ben natuurlijk gedraaid voor alle vrouwelijke ondernemers. Ik bied hen graag een plek aan de keukentafel van SisterhoodinBusiness, waar we als vrouwelijke ondernemers praten over wat ons bindt en bezig houdt en zo elkaar verder helpen. Daarnaast kijk ik graag mee naar de website van alle starters waar ik voor gedraaid heb om tips te geven over tekst en uitstraling.”

startende-ondernemers

Wanneer: Dinsdag 11 oktober as. van 13.00-18.30 uur
Waar: Het Atelier van Monique Collignon te Amsterdam Paasheuvelweg 8 1105 BH Amsterdam (P gratis)

How to improve your (digital) impact?
Onze keynote speaker is toponderneemster Janneke Niessen, co-founder en Chief Innovation Officer van Improve Digital, over het thema How to improve your (digital) impact? In haar werk en nevenactiviteiten maakt ze zich op allerlei manieren sterk voor vrouwen en meiden in de technologie. Ze heeft daarmee én met haar eigen bedrijf inmiddels een indrukwekkende lijst van awards gewonnen.

We zijn te gast zijn bij couturier Monique Collignon. Ze leidt ons rond in haar atelier in Amsterdam Zuid-Oost (gratis parkeren) en tijdens de borrel organiseren zij en haar businesspartner en echtgenoot Jan-Henny Holvast zelfs een speciale SisInBiz Stock & Sample Sale voor ons (pinnen mogelijk). Ze zal ons vertellen hoe ze met haar bedrijf vorig jaar opnieuw impact wist te creëren met de lancering van haar conscious collectie, die gemaakt wordt van prachtige stoffen van 100% gerecycled plastic. Een bijzondere samenwerking met het bedrijf Waste2Wear van de Nederlandse Zakenvrouw Monique Maissan uit Shanghai.

Het programma biedt ook gelegenheid om persoonlijk in gesprek te komen met Janneke Niessen en Monique Collignon. Daarnaast kun je, je licht opsteken bij Petra Claessen, lid Raad van en Advies en Managing Director/New Business BTG. Ze gaat graag met je in gesprek over het impactvol boosten van je bedrijf door het verbinden van stakeholders en organiseren van sponsors. Tenslotte is er de gelegenheid om in dialoog te komen met SisInBiz leden/cellen en andere onderneemsters over het thema impact by peership.

Alle ambitieuze onderneemsters zijn van harte welkom. Aanmelden van jezelf en eventuele gaste(n) via info@sisinbiz.nl

Kosten/bijdrage € 45,- ex BTW voor leden & niet leden

Met dit thema over de Integratie van technologische en digitale innovatie in door vrouwen geleidde bedrijven sluiten we aan bij de Dutch Diversity Week

We hopen dat de kans om andere inspirerende zakenvrouwen te ontmoeten je aanspreekt en je begrijpt, je mag natuurlijk niet ontbreken!

Tot 11 oktober.

Patricia Becker en Aafke Osse Founders en Bestuur namens SisinBiz

Kijk ook op onze Facebook pagina!

Kennis sessie – 27 juni 2016 – New perspectives on How to Boost your Business

Dit jaar weer een met een mooie mix van ‘eigen’ kennis met workshops van Sara Liesker van LieskerLegal (cel Breda), Carissa Sorko van Fireflies (cel Amsterdam) en een workshop over ‘‘Peership at the kitchen table, grow your business (cel Oost). Dit alles met als event-locatie het indrukwekkende bedrijf van Heske’s Groenendaal, founder Metaglas en lid RvA SisInBiz. Keynote speaker dit jaar is Henk Ritmeester van LinkedIn. Als oud-ondernemer heeft hij een verfrissend nieuw perspectief op hoe hij nú een nieuwe business propositie zou inrichten. Je vindt alle informatie in de uitnodiging.

We willen ook dit keer een mix van leden en nieuwe, geïnteresseerde zakenvrouwen creëren, dus nieuwsgierige zakenvrouwen zijn van harte welkom. Aanmelden via info@sisinbiz.nl

IMG_7838Op dinsdag 26 januari houden we onze Nieuwjaarsborrel in Zeist met als special guest Facebook!

De borrel is voor genodigden en uiteraard houden we je op de hoogte via social media en langs dit kanaal 😉

Aafke Osse, co-founder SisInBiz.‘Het potentieel van een individu ‘wakker kussen’ en dat dan weer verbinden om in co-creatie samen mooie dingen te maken. Omdat het zo is bedoeld. Dat is waar ik het voor doe, in mijn werk bij MaakRuimte, bij SisinBiz en natuurlijk ook in mijn gezin én mezelf’. Een interview met Aafke Osse, co-founder SisInBiz.

Waar sta jij voor, Aafke?

‘Ik hou enorm van het leven! Het voelt als een cadeau dat ik hier mag zijn. Om alles te doen wat ik graag wil moet ik goed voor mezelf zorgen en ja, dat heb ik door schade en schande geleerd. Ik volg elk jaar opleidingen, ga eens per vier weken naar een masseuse, bezoek maandelijks Lichtwerk en loop elke dag met de hond. Daarnaast knuffel ik zoveel als ik kan, dagelijks natuurlijk. Een wijntje en een goed gesprek, daar mag je mij voor wakker maken en ook ben ik verzot op lekkere muziek en dansen. Of ik iets wil bekennen? Ik ben een nachtwerkster, hou van de maan en dus ook van Sinterklaas, haha.’

Vertel ’s wat over je bedrijf?

MaakRuimte is een coöperatieve vereniging waarin ik samen met negen partners leiderschap-, organisatie- en keten/netwerkontwikkeling realiseer. Eén van de onderwerpen die volgens mij groot verschil maakt, is het versterken van horizontaal leiderschap vanuit de klant/afnemer. Horizontaal leiderschap is leiderschap vanuit een gezamenlijke intentie in plaats van vanuit hiërarchie.

Een paar weken geleden werd ik gevraagd om op het LPB congres (over gebiedsgericht werken) een openhartig – zeg maar ‘billen bloot’ – gesprek te leiden tussen wethouders uit Tilburg, Amersfoort en Eindhoven, ambtenaren en de burger. Mede door politiek en hiërarchisch gedrag lopen deze gesprekken vaak stroef. Ik vind het een uitdaging om mensen hier voorbij elkaar te laten verstaan. Door de juiste sfeer en context te creëren met precies de juiste balans van comfort en toch ook wat spanning, zodat daadwerkelijk de kern wordt geraakt en in het gesprek oordelen worden overbrugd.

Ik wil bijdragen aan een dialoog om de kracht van elke stad te versterken. Dit vraagt persoonlijk leiderschap omdat je dan flexibel op situaties in kan spelen. Vanuit deze passie heb ik met collega’s het boek MaakRuimte geschreven en daaruit hebben we, met de rolmodellen uit het boek, hun opvolgers in een Masterclass opgeleid. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een interstedelijk transitienetwerk. We hebben onszelf ‘GemeenteGeuzen’ genoemd en willen met de professionals in elke stad via persoonlijk en horizontaal leiderschap vanuit burgers en ondernemers de stad versterken en laten groeien.’

Jij wilt dus verschil maken! Dat doe je vast niet alleen in je bedrijf, toch?

‘Ook in organisaties zoals het VastGoedbedrijf (VGB) Almere doe ik dat. Ruim twee jaar geleden zijn we daar begonnen met het ontwikkelingsproces door klanten om feedback te vragen en innovatielabs en bouwteams te starten. Een paar weken terug was er een vervolgbijeenkomst. Om eerlijk te zijn vond ik het best spannend, want hadden de klanten nu echt verschil gemerkt? Op die vraag kwam een unaniem ‘JA’! Samen met Utrecht staat het VGB Almere nu op de tweede plaats op de VastgoedBarometer Nederland. Het is zo fijn om in mijn werk bewezen te krijgen dat de ontwikkeling echt beklijfd! Juist omdat het werk dat ik doe – bewustwording vergroten en creëren – in eerste instantie vaak wel voelbaar is, maar nog niet zichtbaar. En juist in de afgelopen maanden werd een rijke oogst zichtbaar in een aantal projecten, wat een cadeau!

Gebruik je die methodieken ook in SisInBiz?

‘Binnen Sisterhood In Business werken we aan persoonlijke ontwikkeling en co-creatie en dus groei. Dat doen we door in verschillende steden onderneemsters rond de keukentafel bij elkaar te brengen en die elk via mentoring een andere vrouwelijke ondernemer helpen naar ‘The Next Step’. Onlangs las ik een artikel waarin onderzoek van Insead onderschreef dat dit dé manier is waarop vrouwen leren: via persoonlijke ontwikkeling en mentoring. Zo’n bevestiging van mijn ‘gut feeling’ doet me goed, dat begrijp je!

We hebben inmiddels al 7 cellen (SisinBiz steden/regio’s) in Nederland en we willen graag de stap naar internationaal maken. Omdat we weten dat de wereld meer vrouwelijke energie en passie nodig heeft. Voorbij onzekerheid gaan staan voor wat je te zeggen en te doen hebt. Het is geweldig te zien wat een power, humor en effect dit genereert.’

Hoe ben jij gegroeid in je persoonlijke leven?

‘Met mijn partner Piet heb ik een samengesteld gezin met zeven kinderen, waarvan er vijf bij ons thuis wonen variërend in leeftijd van 14 tot 22 jaar. Ook hebben we vier kleinkinderen, die wonen natuurlijk bij hun ouders thuis. Aan de kids ruimte geven om hun talent te leven en te ontwikkelen staat voor ons voorop. We zijn allemaal erg anders en hebben ook nog eens verschillende achtergronden. Toch hebben we geleerd om veel respect voor elkaar te hebben. Dat vraagt niet alleen veel liefde en ruimte om anders te mogen zijn, maar ook soms om een goed gesprek over wat hindert, bindt en inspireert. Ik moet zeggen dat ik zoveel leer van de uiteenlopende karakters van de kinderen, dat ik hierdoor ook diverse volwassenen beter kan begrijpen. Daar ben ik misschien wel het meeste door gegroeid.’

138a5c69811932c1bb1911b2c785b919.65d9d71d48ed01a346360345df808b5d

Op dinsdag 10 november jl. vond de première van het jaarlijkse ‘Sisterhood Live’ event plaats. In Amersfoort kwamen ruim 55 zakenvrouwen bijeen in het CliniClowns College; bij uitstek een plek om te inspireren en geïnspireerd te worden.

Keukentafels in de ochtend

In het ochtendprogramma werden mentees, mentoren en ambassadeurs ontvangen en werd de nodige informatie uitgewisseld. Zo werd middels een pitch door de local sister geïnformeerd over de stand van zaken en eventuele hiccups die worden ervaren en ging men aan de keukentafels in gesprek met elkaar over uiteenlopende thema’s.

Keynote in de middag

fbccc632-d013-421b-b670-a4076c107987Na een heerlijke lunch was het tijd voor het middagdeel, met als keynote Vivienne van Eijkelenborg, CEO van Difrax (je weet wel, van die hippe babystuff) die met haar team een enorm internationaal bedrijf heeft opgebouwd. Haar inspirerende verhaal werd warm ontvangen en de latere open space aan het einde van de middag leverde de nodige input op om 2016 mee te kunnen vullen.

Geweldig om te ervaren dat SisinBiz slaagt in de eigen groeiambitie, want we vernamen dat een aantal superleuke nieuwe mentoren en mentees namelijk gaan instappen! Daar zijn we blij mee. Het was een topdag. Kortom: missie geslaagd!

Het College

De locatie is, zoals eerder genoemd, prachtig en paste erg bij de setting van de dag. Uiteraard was er ook tijd voor een rondleiding: een energieke vrijwilliger van de CliniClowns leidde de aanwezigen door het College en zij kwamen allen – zwaar onder de indruk – terug in de foyer.
De afsluitende borrel, die net als de catering gedurende de gehele dag werd verzorgd door Daily Deli Quality Catering, was heerlijk. Het bleef nog lang onrustig rondom het Wagenwerkterrein in Amersfoort…

 

logoDat procesfinanciering hip en hot is wisten wij al, via Sara Liesker van Liesker Legal, local sister van SisInBiz van Cel Noord-Brabant/Zeeland (Breda).  Onlangs zette ze een crowdfundingactie uit en haalde daar zes ton mee op. Binnen no-time…

Met die zes ton wil Liesker Legal een financieringsbuffer achter de hand hebben om de verwachte groei van het aantal claims te kunnen financieren. Ook wil het nieuw personeel aanwerven en investeren in ICT en marketing.

Lees hier het artikel dat het Advocatenblad er aan heeft gewijd.

 

Jawel, er is weer een subsidiemogelijkheid vanuit het Europees Sociaal Fonds (50% kostenreductie voor bedrijven). Hiermee willen ze duurzame inzetbaarheid bevorderen. Staat in-/externe mobiliteit, leercultuur voor werknemers, gezond werken bij jou op de agenda? Dan kan het handig zijn om deze agenda hand in hand te laten lopen met de subsidiemogelijkheid. Menskracht kan je helpen om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

09c1486Menskracht richt zich op talentontplooiing, benutting en ontwikkeling. Dat gebeurt op individueel niveau (Talentencheck in een dag), op team niveau (optimaal samenwerken) en op organisatieniveau (Talentmanagementprogramma’s ontwikkelen).

Uit onderzoek blijkt dat maar 60% van de aanwezige talenten ingezet wordt in organisaties. Met andere woorden 40% onbenut talent! De missie van Menskracht is om hier verandering in te brengen. Menskracht, innovatie van binnenuit, gelooft in gelijkwaardig samenwerken en dat iedereen, uit alle lagen in de organisatie een goede toegevoegde waarde kan hebben. Betrek je het menselijk kapitaal op een positieve manier, dan heeft dit goede effecten op de duurzame inzetbaarheid van mensen.

Aanvragen voor de subsidie kunnen tot halverwege november 2015 worden ingediend. Wil je meer informatie opvragen? Dat kan via Mariska Broekman, eigenaar van Menskracht en mentor van Cel Oost via mariska@menskrachtinnoveert.nl.

 

 

In een 60 second story vertelt een mentor of mentee van Sis in Biz in een minuut over haar passie rondom ondernemerschap. Hoe is ze begonnen? Wat maakt haar trots? Hoe is ze zover gekomen? En wat zijn haar toekomstplannen? In 60 seconden ontstaat zo een kort en krachtig portret.

Onlangs zijn de opnames geweest voor de 60 second story met Carlijn Postma. Hieronder kun je het resultaat bewonderen!Carlijn Postma is eigenaar van The Post, bureau voor contentmarketing. Voor Sis in Biz blogt ze ook over haar ervaringen als ondernemer. Lees hier haar eerste twee blogs: ‘Ondernemen bleek een vak’ en Tijd voor de volgende stap!.

De laatste puntjes worden nog op de i gezet, maar binnenkort staat de eerste 60 second story online. Een video waarin een mentor of mentee in 60 seconden vertelt wat Sis in Biz voor haar betekent. De eerste in deze reeks is Carlijn Postma van contentmarketingbureau The Post. Met onderstaande foto’s krijg je alvast een kijkje achter de schermen van de opnames.Opname 60 second story Carlijn Postma The Post Sis in Biz 3

Opname 60 second story Carlijn Postma The Post Sis in Biz 1

Opname 60 second story Carlijn Postma The Post Sis in Biz 2

Opname 60 second story Carlijn Postma The Post Sis in Biz 4
Houd onze website en socialmediakanalen in de gaten voor de uiteindelijke video!

0da78c7

Onlangs werd een groot interview gepubliceerd met Sara Liesker, directeur/eigenaar van Liesker Legal en Ceres Lega, tevens local sister van SisInBiz cel Brabant, mede naar aanleiding van haar plaatsing in The Next Women Top 100. Daarin staan de 100 meest succesvolle en invloedrijke zakenvrouwen genoemd.

Maak nader kennis met Sara via het hoofdartikel dat BN de Stem op 19 september jl. plaatste (klik om te lezen).

 

 

Naomi Bisschop _ blog Sisterhood in Business

Het lijkt de omgekeerde wereld. Mijn SisinBiz-mentee Marjanne Riemens heeft dik meer ervaring dan ik. Zij is al 20 jaar ondernemer en ik heb nog maar recent mijn eerste KvK-inschrijving als zelfstandige gedaan. Zij heeft net haar propositie gerelaunched, en ik ben sinds een week live met mijn eerste eigen website www.naomibisschop.nl . Zij heeft doet al jaren aan contentmarketing avant la lettre, en ik ben net gestart met bloggen.

Haar droom. Mijn droom.

Doel van onze mentor-mentee-verbinding is het succesvol lanceren van een totaal nieuw concept. Haar droom. Ik help haar bij het uitwerken van het businessmodel. Daar weet ik dan weer het nodige van. Doorvragen, doordenken en doorrekenen. Dat is een beetje wat we doen in onze gesprekken.

Het is voor ons allebei een superdrukke tijd. Ik richt een consultancy activiteit op en neem in 2016 een wijnwinkel over. De een bouw ik van schratch af aan op, de ander bestaat al dik 100 jaar. Dat is mijn droom.

Consultancy als inspiratiebron

Het is niet toevallig dat ik deze twee paden tegelijkertijd betreed. In de afgelopen tijd heb ik me meer dan ooit gerealiseerd hoeveel bagage ik in mijn rugzak heb, waar anderen iets aan kunnen hebben. Dat geeft zoveel energie. Allereerst al het vertrouwen wat je van een ondernemer krijgt om met zijn organisatie en zijn mensen aan de slag te gaan. De ideeën en resultaten die je met elkaar neer kan zetten.

Tegelijk krijg ik inzicht hoe andere ondernemers met vraagstukken omgaan. Inspirerend en leerzaam. Je moet voldoende tijd buiten je eigen winkel doorbrengen om zelf scherp te blijven ondernemen.

Van liefde je werk maken

De keuze voor het wijnvak komt vanuit de liefde voor wijn; ik houd van de verhalen, de oneindige variatie, de enorme passie waarmee mensen in de wijnwereld werken, de verbinding naar historie en andere culturen, en het mooie wat de natuur en techniek bieden.

Ik wil mensen laten inzien hoe mooi kwaliteitswijnen zijn, en hoe zij hun eigen smaak kunnen ontdekken. Ik houd ook van retail. Winkelen is leuk, als gastvrijheid en klantbediening echt goed zijn! Ik wil graag werken aan een goed evenwicht tussen offline en online; ook om daarmee weer anderen retailers van dienst te kunnen zijn. En natuurlijk om groei te realiseren, het gaat ook om continuïteit van een winkel die al sinds 1903 bestaat.

Twee werelden in samenhang

Het lijken 2 werelden naast elkaar, maar ik zie ook verbinding. Met een glas wijn krijgt een gesprek al snel diepte. En zo heb ik een aantal ideeën uitgewerkt, waarin ik werkvormen met wijn omkleed. Ik geniet ten volle van al die voorbereidingen.

Mentee=mentor, mentor=mentee

Marjanne bouwt haar concept naast haar bestaande activiteiten. Elke vraag die ik aan Marjanne stel, stel ik ook aan mijzelf. Elke vraag die ik van Marjanne krijg, beantwoord ik ook voor mij zelf. En elk idee wat zij oppert, geeft mij inspiratie voor mijn eigen activiteiten.

Dat is de wisselwerking die zo waardevol is in dit proces. Zo ben je als mentor soms de mentee, en is de mentee de mentor!

Over Naomi Bisschop

Naomi Bisschop heeft een lange corporate carrière achter de rug. Na een reorganisatie bij haar laatste werkgever besloot zij de overstap naar het ondernemerschap te maken. Naomi neemt in 2016 een wijnspeciaalzaak in haar woonplaats Vught over, waarmee zij van haar liefde voor wijnen haar beroep maakt. Zij startte tegelijkertijd onlangs een consultancy activiteit onder de naam Naomi Bisschop Business Development, waar business modelling, value propositioning & leadership centraal staan. Naomi is mentor bij SisinBiz en Expert bij Women on Wings.

Mariavanderheijden.blog.sisinbizDeze quote van Loesje kwam ik tegen in het najaar van 2007. Women on Wings was net van start. Women on Wings is een sociale onderneming met de missie om 1 miljoen banen te creëren voor vrouwen op het platteland van India. 1 miljoen? Ja, 1 miljoen. Is dat veel? Ja, dat is veel. Is dat belachelijk veel? Nee, dat is niet belachelijk veel.

Waarom 1 miljoen?

In 2007 hebben Ellen Tacoma (mede-oprichter) en ik, een Excel sheet gemaakt. We kenden Sadhna, een coöperatie die in 1 jaar gegroeid was van 400 naar 600 vrouwen, een groei van 50%. De verkoop van producten was enorm gegroeid doordat wij geadviseerd hadden het verhaal van de producten te vertellen. Een prachtig verhaal. Vrouwen die handgemaakte producten maken en met het geld van de verkoop van deze producten hun kinderen onderwijs en beter eten geven.

Waarom India?

Wij wisten dat er duizenden Sadhna’s waren op het platteland van India. Met prachtige producten, maar met een gebrek aan kennis over de supply chain. In de Excel sheet vulden wij de cijfers van onze ervaring met Sadhna in.  Een N=1 is een goed hulpmiddel voor je eerste rekenmodel. Met honderden Sadhna’s en een jaarlijkse verdubbeling van banen bleek 1 miljoen een ambitieus maar realistisch doel.  Vanzelfsprekend toetsten we onze ambitie in India. Mensen vonden het fantastisch EN realistisch. Een land waar 1,2 miljard mensen wonen denkt in grote getallen.

Waarom wij?

Voor ons zelf is 1 miljoen een serieus cijfer. Eén miljoen banen als missie formuleren is een belofte aan jezelf dat je er serieus werk van maakt. Acht jaar geleden waren Ellen en ik beide midden 40. Met een indrukwekkend CV met managementbanen in het bedrijfsleven en een eigen bedrijf. Van jongs af gedreven door waarden als vrijheid en zelfstandigheid hebben we met werkervaring en opleidingen alle kansen gehad om ons zelf te ontwikkelen. Kansen die niet voor alle vrouwen in de wereld vanzelfsprekend zijn. Ellen en ik waren beide – onafhankelijk van elkaar, we kenden elkaar via het werk – in een fase beland waarin we behoefte hadden aan werk met meer maatschappelijke impact. Veel reizen maakt je extra bewust van wat je hebt. Wat wij aan materie hebben is niet vanzelfsprekend. Wij besloten onze eigen waarden te delen met andere vrouwen op de wereld.

Waarom SisinBiz?

Het principe van SisinBiz is ongeveer gelijk aan Women on Wings. In dialoog elkaars kennis en kunde verrijken. Nieuwe inzichten delen, vragen stellen, gevraagd en ongevraagd adviezen geven. Mijn ervaring in het eerste jaar is dat zowel de mentees als de mentoren leren EN veel plezier hebben. We combineren het nuttige met het aangename door letterlijk bij elkaar aan de keukentafel te eten en te praten. Zo halen we het beste uit ons zelf. Een grote doelstelling geeft richting, voor jezelf, maar ook voor alle mensen om je heen: je klanten, je medewerkers, je relaties. Juist door het stretchen kun je meer dan je denkt.

‘Think big, act small’

Groot denken biedt perspectief, lonkt, versnelt en geeft focus. Dit advies kan niet zonder mijn tweede motto: ‘think big, act small.’ Met de poten in de klei beginnen en concreet aan de slag gaan. Eén miljoen is een abstract getal en dit wordt concreet als je met een aantal bedrijven aan het werk gaat. In het eerste jaar betekende dit 500 extra banen. Acht jaar later staat de teller op 182.000 vrouwen met een hoger en beter inkomen, waardoor meer dan een half miljoen kinderen beter onderwijs en beter eten hebben. De stip op de horizon is duidelijk, de weg ernaar toe kan een slingerweg zijn. Dat maakt ondernemen zo leuk. Have fun!

Over Maria van der Heijden

Maria van der Heijden richtte in september 2007 samen met Ellen Tacoma Women on Wings op. De sociale ondernemeing wil voor 2017 voor één miljoen vrouwen op het Indiase platteland werk gecreëerd hebben.

sisinbiz.blog.judith.zwwitVijf jaar geleden ben ik LetselVerhalen gestart vanuit de overtuiging de dienstverlening aan mijn cliënten – letselschadeslachtoffers – anders en beter te doen. Mijn ambitie was om een landelijke speler te worden en onderscheidend te zijn door de deskundigheid van mijn juristenteam en door oprechte persoonlijke aandacht te hebben voor ieders persoonlijke verhaal. En dan start je ‘from scratch’ maar met meer dan voldoende motivatie en werk- en levenservaring om deze avontuurlijke missie te beginnen.

Nu ben ik vijf jaar verder en zijn er verschillende locaties door heel Nederland van LetselVerhalen. En we blijven groeien met een steeds groter cliëntenbestand. Wij voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen en ons juristenteam beschikt over het hart op de juiste plaats. Wij zijn in staat om cliënten weer toekomstperspectief te bieden. Een prestatie waarop ik enorm trots ben.

Kansen zien en grijpen

En nu? Hoe heb ik de afgelopen vijf jaar ervaren en op welke wijze wil ik het de komende vijf tot tien jaar gaan invullen? Ik ben een bijna-vijftiger en van het type ‘alle kansen liggen voor het oprapen, je moet ze zien liggen en ze grijpen.’ Aan de andere kant heb ik ook gemerkt dat ik zo af en toe behoefte heb om te sparren met andere ondernemende vrouwen over bepaalde ondernemersvraagstukken waarmee ik te maken krijg. Waar vind je deze deelgenoten met een eigen bedrijf en met medewerkers? Omdat ik het antwoord hierop niet kon vinden, ging ik verder in de waan van de dag en vertrouwde puur op mijzelf.

Topsport en ondernemerschap

Wat mij tot nieuwe inzichten bracht, waren twee presentaties op ondernemersbijeenkomsten. De ene werd gegeven door een voormalig topsportster en de andere presentatie was van een voormalig topcoach van een dames kampioensploeg.

Zij vertelden beiden over het business model dat gebruikelijk is binnen topsport. Niet alleen het talent van de topsporter is de basis voor succes, ook zijn doorzettingsvermogen en toewijding zijn essentieel. En rondom de topsporter werkt een team van professionals dat ervoor zorgt dat de benodigde randvoorwaarden en mentale conditie van het talent optimaal gekoesterd wordt en gevoed blijft.

Niets nieuws tot dusver. Totdat de vraag aan het luisterend publiek werd gesteld wie van de aanwezige ondernemers een mental coach had. Slechts drie ondernemers staken hun hand op. Waarom is een mental coach binnen de topsport een voorwaarde en binnen de ondernemerswereld onbekend? Die vraag intrigeerde mij. Temeer omdat een mental coach ook ondernemers een belangrijke meerwaarde kan meegeven. En toen beloofde ik mijzelf ook een professional: een mental coach. Ondernemen is tenslotte ook topsport.

SisinBiz – loods op zee

En dan valt de puzzel in elkaar na het gesprek met een gedreven ondernemende vrouw uit Breda die haar ervaringen binnen het Europese project SisinBiz wilde delen met mij. Sinds een half jaar word ik gecoacht door een enthousiaste en ervaren mentor van SisinBiz. Ik schrijf zelfs mijn eerste blog. Ik zie nu in, ondanks mijn eigenwijsheid, dat het inzicht van een ander heel verfrissend werkt. De ‘waarom’-vragen houden mij scherp en gefocust. Ik beschouw het mentee-schap als een cadeautje. Je staat aan het roer van je eigen schip en bepaalt je eigen koers. Toch is het fijn om af en toe een loods aan boord te krijgen wanneer je je op onbekende zee begeeft. En dat is kracht van SisinBiz, een netwerk van vrouwelijke topondernemers die elkaar vinden door ondernemerschap en elkaar verrijken met verworven kennis, ervaring en goede zakelijke contacten.

Mijn persoonlijke tip: gun jezelf een mental coach!

Over Judith Dingemanse

Judith Dingemanse is de bevlogen eigenaar van LetselVerhalen, de juridische belangenbehartiger voor letselschadeslachtoffers. Met haar team zet ze slachtoffers terug in hun kracht en biedt hen weer toekomstperspectief. Ópleven na letselschade.

Voor werkgevers heeft zij de loonregrescheck ontwikkeld waarmee werkgevers forse besparingen op ziektekosten realiseren. Mijnletselverhaal.nl is een online shelter waarop slachtoffers hun verhaal vertellen en delen met lotgenoten. Daarnaast is Judith mediator en geeft ze motivatietrainingen aan letselschadeslachtoffers.

Marjanne Riemens_profielfoto blog_Sisterhood in Business_Sis in BizIn oktober bestaat mijn bedrijf 20 jaar (!). Nadat ik eindredacteur was geweest bij een uitgever van vakbladen in de beautybranche, startte ik mijn eigen business in 1995, Marjanne Riemens Communicatie. Als ik terugblik kan ik zeggen dat alles altijd draaide om content. Mooie (inter)nationale projecten waren onder andere het in de markt zetten van Estetica NL, een internationaal magazine waarvoor ik de hele wereld rondreisde. Van Valencia tot Miami, mijn werk bracht me overal. Ook het Beauty Collectief voor Sanoma Media, met branded content-campagnes voor een achttal bedrijven, is nog altijd een van die langdurige projecten waar ik met veel plezier op terug kijk.

Popcornmachine

Onlangs – en wellicht dankzij SisInBiz – heb ik de naam van mijn business gewijzigd, schrapte ‘communicatie’ en maakte hier ‘concepts’ van. Dat dekt de lading beter en in feite deed ik de laatste jaren niet anders dan het aanleveren van complete concepten. Zoals voor Jaarbeurs Utrecht. Het blijft geweldig om zo aan de slag te zijn voor derden, maar het begon ook te knagen. Wat had ik nou echt voor mijzelf? Aan ideeën geen gebrek, een vriendin van me noemde me laatst een popcornmachine. Plop, daar komt een idee en plop, daar weer een. Er liggen veel dingen op de plank, maar een daarvan krijgt nu body en daar speelt mijn mentor Naomi Bisschops van SisInBiz een rol in. Ik bedacht een site voor 40-plus vrouwen, een site voor vrouwen met een ‘bite’, vrouwen die vooruit willen in het leven, die investeren in zichzelf. Vrouwen die zichzelf laten zien en elkaar vooruit helpen. Vrouwen die geloven in werken aan de binnen- en buitenkant, want ja, ook beauty en fashion krijgen een prominente plek.

Dieper laagje

Het voelt goed om een mentor te hebben die mij helpt het concept helemaal uit te werken. En het kost best wel wat inspanning, simpelweg omdat ik dit niet gewend ben. Twintig jaar lang kreeg ik budgetten ter beschikking van klanten en ineens moest ik het allemaal zelf uitvogelen. Ik besefte in het traject dat ik er echt de tijd voor moet nemen, een laag dieper moet gaan dan ik gewend ben. En dat niet alles in een keer top hoeft maar dat er ook nog zoiets is als een testfase. Het helpt me enorm dat alle zaken benoemd worden, en ik straks een kant-en-klaar plan heb dat ik als basis kan gebruiken voor de acquisitie. Overigens was mijn hoofd zo vol door dit nieuwe pad – ik heb natuurlijk ook nog mijn reguliere werk – dat ik zes weken geleden ook nog ‘s besloot om drie keer per week te gaan sporten in groepsverband. Denk aan hot yoga en spinning. Geweldig! Hoofd leeg, energie voor tien.

Volgende stap

En nu? Op 5 september heb ik een soft lancering van de site gepland en dat ga ik halen. Daarna ga ik minimaal twee maanden testen voordat de volgende stap wordt gezet. Vanaf september krijg ik vijf maanden lang een stagiaire, dus volop hulp. Maar het mooiste is nog wel dat een van mijn doelen is dat ik vanuit de hele wereld wil werken, dus ook regelmatig in een ander deel van de wereld vrouwen wil interviewen. En het is zo goed als zeker dat ik eind dit jaar een maand in een van mijn favoriete steden zit met mijn laptop; jawel, dat is Cape Town. Hoe cool is dat?!

Over Marjanne Riemens

Marjanne Riemens runt 20 jaar als zzp’er haar bedrijf Marjanne Riemens Communicatie, net omgedoopt tot Marjanne Riemens Concepts, en lanceert eind dit jaar een site met de focus op 40-plus vrouwen. www.marjanneriemens.nl 

Marjanne Riemens Concepts _ logo nieuwe website _ sisterhood in business _ blog sisinbiz

Connie Maathuis_SisinBiz_Sisterhood in BusinessEind vorig jaar mocht ik tot mijn grote verrassing de prachtige ondernemersprijs van SVE (Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs) in ontvangst nemen, de ‘Entre Prix’ genaamd. Deze wisselprijs bestaat uit een prachtige gouden ring die jaarlijks wordt toegekend aan een SVE-zakenvrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt op steeds wisselende thema’s, te linken aan ‘Entrepreneurship that matters’.

Ik draai er niet om heen: het is geweldig om in het zonnetje gezet te worden en geëerd te worden om je ondernemerschap, dat spreekt voor zich. Ik ontving de wisselring als vijfde op rij in het 6-de lustrumjaar en werd door de jury geëerd met mooie woorden. Dat deed me extra veel, omdat ik na de verkoop van mijn bedrijf per 1 januari jl. uit het vakgebied stapte waar ik 25 jaar in heb geacteerd: de wereld van gerechtsdeurwaarders en incasso.

Een ring met een verhaal

Maar de prijs deed me om meer redenen glanzen en stralen. Van 2008 tot 2012 was ik voorzitter van SVE en in 2010 vierden we het 25-jarig bestaan van dit (oudste landelijke) netwerk van vrouwelijke ondernemers. Een heel jaar lang organiseerden we allerlei topevenementen en ik mocht ook aan de wieg staan van één van de highlights die toen ontstond: de Entre Prix.

Het bleek een avontuur op zich te zijn om een ring te laten ontwerpen met een (goed!) verhaal; hij is namelijk gemaakt van ‘Oro Verde’. Al word ik 104, dan nog zal ik weten dat dit duurzaam gewonnen goud is, want zoveel ben ik er destijds wel mee bezig geweest. Dit specifieke goud komt uit Chocó (Colombia) en SVE liet de ring maken in het atelier van de Peruaanse Veronica Diaz om zo kansen te creëren voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Het heeft nog wel wat slapeloze momentjes gekost om het sieraad op tijd in Nederland te krijgen, maar het bleek de moeite waard.

Connie Maathuis_The Entre Prix-Legacy_Sisterhood in Business_SisinBiz

De grande finale van SVE

Op vrijdag 19 juni jongstleden, op de dag af exact 30 jaar nadat SVE ontstond, vierden we met de SVE-leden van toen en nu de ‘Grande Finale’ en werd het netwerk opgeheven. Een moedig maar ook mooi besluit  dat totaal past bij waar het netwerk ooit om is begonnen: ‘staan voor je zaak’. Uiteraard moet het huidige bestuur de komende tijd nog het nodige afwikkelen en daar hoort ook bij het zorgdragen voor de legacy die SVE nalaat, de Entre Prix-ring incluis…

De vermoedende lezer ziet vast al welke route zich in de voorbije tijd ontvouwde: SVE – Entre Prix – Connie Maathuis – SisInBiz… En ja, dat klopt.

Een bijzondere erfenis

Vol trots liet ik op het SVE-slotfeest weten dat SisInBiz graag de Entre Prix aanvaardt als erfenis en zich zal inzetten voor het laten voortbestaan van de wisselprijs. Het doel van SVE was destijds ondermeer het stimuleren en zichtbaar maken van vrouwelijk ondernemerschap. Binnen SisInBiz geloven we enorm in de kracht van dialoog en bouwen aan de krachtige impact die zakenvrouwen kunnen creëren middels dialoog voor zichzelf, het zakenleven in het algemeen en de maatschappij. Daarbij gaat het om al wat hen hindert, bindt en inspireert. De Entre Prix zal worden ingezet om die dialoog te versterken, zo breed als maar nodig is om de impact nog krachtiger te maken! Wordt spoedig vervolgd, dat begrijp je 😉

** Als je wilt weten hoe goud duurzaam wordt gewonnen geeft dit filmpje je meer informatie.

Sister en mentee Carlijn Postma blogt voor SisinBiz over haar ontwikkelingen als ondernemer. Carlijn is eigenaar van The Post, bureau voor contentmarketing. “Sinds ik de beslissing heb genomen om te groeien, komen er kansen op mijn pad.”

Carlijn Postma_sisterhood in business_sis in biz

Een goede vriend stelde me onlangs de vraag: “Is jouw branche trendgevoelig, of heb je tijd om autonoom te groeien?” Bijzondere vraag, dacht ik. Want ook al is mijn branche structureel aan verandering onderhevig, dan heb ik daar toch gewoon mee te dealen? Hij stelde de vraag echter met een andere reden. Die reden was dat hij wel in mijn bedrijf zou willen investeren om de groei te kunnen versnellen. En zo lag er ineens weer een nieuwe optie op tafel. 

Nieuwe toekomstplannen

Met mijn mentoren van SisinBiz heb ik gesproken over het zoeken naar een ondernemerspartner, maar op de een of andere manier zie ik dat niet voor me. Dingen op mijn eigen manier uitvoeren, is een essentieel onderdeel van de door mij zo gewaardeerde vrijheid van het ondernemerschap. Ik laat me graag adviseren en ik leer ook graag, maar ik wil onafhankelijk keuzes blijven maken. 

Over investeerders heb ik nooit eerder nagedacht. Ik dacht altijd dat het vooral interessant was voor start-ups en mijn twee bedrijven bestaan toch al een tijdje. En als groot fan van het KRO-programma Dragon’s Den (waarin beginnende ondernemers worden uitgedaagd hun droom waar te maken) zag ik mijzelf in de toekomst eerder op een jurystoel zitten dan er zwetend voor te staan. Inmiddels heb ik wel in de gaten dat zo’n plek op die stoel alleen realistisch wordt als ik de waarde van mijn bedrijf weet te vertienvoudigen. En daar wil ik geen tien jaar over doen. Kortom: een groeiversneller is inmiddels onderdeel van mijn plannen en op dit moment werk ik aan mijn investeringspitch.

Kansen en beslissingen nemen

Natuurlijk was ik verrast over het aanbod van die vriend. Maar toeval is het niet. Want sinds ik de beslissing heb genomen om te groeien, komen er kansen op mijn pad. Daarnaast zijn de keuzes die ik heb gemaakt sinds de start van mijn mentortraject met SisinBiz afgelopen februari niet mis. Ik ga mijn twee bedrijven, Bind Academie – voor trainingen op het gebied van contentmarketing – en The Post – bureau voor contentmarketing – samenvoegen tot één organisatie. Dat betekent een heldere positionering en direct een beter resultaat doordat er twee omzetstromen worden samengevoegd. 

Daarnaast verhuizen we per 1 augustus naar een grotere, representatievere locatie waar ruimte is voor groei. En we doen inmiddels mee aan landelijke pitches voor grote namen, waarvan er eentje alvast binnen is (binnenkort meer daarover). Tot nu toe realiseren we dit met onze eigen prestaties van het afgelopen jaar. Ik besef dat we een eventuele investering kunnen inzetten om goede mensen aan ons te binden die volgens onze bewezen werkwijze The Post verder kunnen laten groeien. Dit wordt onze volgende stap…

Lees ook Carlijns eerste blog, over haar tien jaar ondernemerschap.

Over Carlijn Postma

Carlijn Postma is eigenaar van The Post, bureau voor contentmarketing. Ze schreef drie boeken: ‘Zakelijk twitteren voor beginners’ (2010), ’Ik.nl’ (2011) en ‘Contentmarketing in 60 minuten’ (2014). Ook schrijft ze voor het internationale vakplatform Content Marketing Institute. Deze publicaties hebben er in 2014 onder meer aan bijgedragen dat ze op plaats 27 in de lijst van 200 meest invloedrijke personen op gebied van contentmarketing is terechtgekomen.

 

3d-text-1-1244484In combinatie met The Post – Bureau voor contentmarketing – in Zwolle hebben we in de afgelopen periode gewerkt aan betere zicht- en vindbaarheid van SisInBiz. Dat leidde er ondermeer toe dat we wekelijks laten weten wat binnen de club zoal is gebeurd, er meer berichten op Facebook en Twitter zullen worden aangeboden, maar ook dat we vanaf deze maand op reguliere basis blogs gaan aanbieden om ons publiek beter te informeren.

Mentees, mentoren, founders, ambassadeurs, iedereen komt aan bod en geeft een kijkje in beweegredenen, effecten, trajecten, successen, minder leuke avonturen en andere spannende onderwerpen die hen bezig houden rondom ondernemerschap. Vaak met een link naar SisInBiz, want dat is wat ons inspireert en bindt 😉

Lezen dus, onze blogs!

NB en laat ook vooral ’s weten wat je er van vindt? Mag via social media maar ook via een reactie per mail. Wat jou het beste voorkomt of het handigste lijkt. 

Patricia Becker_Sisterhood in Business_blog kleinPatricia Becker, founder van Career Generators (2010), Radical Awareness Collective (2012) en co-founder en voorzitter van Sisterhood in Business (2013), heeft aan de lijve ondervonden wat het vraagt om vakvrouw én onderneemster te zijn. “Ik leerde al snel dat je geen raad moet vragen aan mensen in je omgeving die in loondienst zijn.”

In 2010 heb ik, na een roerige periode in mijn corporate carrière, besloten om het roer om te gooien en eens flink te vertragen. Om uit te zoeken wat ik echt te doen had. Na jarenlang zowel in loondienst als interim vooral reorganisaties geleid te hebben in allerlei leiderschapsrollen, vroeg ik me af: wat is eigenlijk mijn vak en wat is mijn echte passie? Ik besloot hartgrondig om voor eens en altijd echt te gaan ondernemen. Maar hoe kon ik mijn expertises, ondernemerschap en samenwerken integreren?

Hardop dromen en vooruit struikelen

Ik ontdekte wat het vroeg om mijn ondernemersambitie te realiseren. Vooral hardop durven dromen en vooruit durven struikelen. Voorbij mijn eigen belemmerende overtuigingen kijken. Maar ook dat ik mijn eigen inspiratie en feedback te organiseren had. En ik bleek inderdaad andere raadgevers nodig te hebben. Onderneemsters die dit vak en wat het van je vraagt als geen ander begrijpen, me uitdagen en het lef hebben om me feedback te geven. En die ik dan wil aannemen, ahum. Want als onderneemsters iets gemeen hebben, is het wel ‘eigen wijsheid’.  Oftewel in het moment en rechtstreeks, van vrouw tot vrouw delen wat hindert, bindt en inspireert. Voor mij is dit de essentie van Sisterhood.

Inmiddels hebben wij als founding sisters met Sisterhood in Business een landelijk netwerk gecreëerd van succesvolle zakenvrouwen die, naast hun ondernemerschap als mentor, onderneemsters met groeiambitie begeleiden.

Vakvrouw Carlijn Postma, eigenaar van The Post en mentee van de Sisterhood in Business, verwoordde haar uitdaging als volgt: ‘Mijn collega’s waren eigenlijk mede-ondernemers geworden. Met hen besprak ik alles. Maar uiteindelijk ben ík verantwoordelijk, ook voor hun toekomst. Ook zullen zij niet al mijn vragen kunnen beantwoorden en uiteindelijk maar tot op zekere hoogte begrijpen waarom ik bepaalde keuzes maak.’

Kletsende vrouwen mét ambitie

Ondanks haar bedenkingen over weer ‘zo’n groepje kletsende vrouwen bij elkaar’, ja wie herkent het niet, had ze het lef om mentorschap van SisinBiz als optie te verkennen en zich te laten uitdagen om nieuwe perspectieven te ontdekken. Voor ons een prachtige kans om in een aantal mentorsessies met deze leuke vakvrouw in gesprek te gaan en onze ervaringen en kennis te delen. Over alles wat ze nodig heeft aan kennis en leiderschapsvaardigheden om haar groeiambitie te realiseren. En die ambitie heeft ze. Carlijn wil haar bedrijf in contentmarketing in Nederland echt op de kaart zetten. Good thinking, Carlijn!

Klinkt logisch, maar het vraagt wel het lef om als onderneemster je twijfels én je ambitie te durven delen en open te staan voor compassievolle feedback van een vrouwelijke mentor. En je voordeel te doen met haar kennis en ervaring.

Het heeft mij en mijn bedrijf enorm verrijkt.  De founding sisters zijn mijn co-founders, mijn collega’s en mijn mentoren. Het beste cadeau wat ik mezelf ooit kon geven. En zoiets moet je jezelf willen gunnen. Oftewel, met Sisterhood in Business hebben we gecreëerd wat we zelf gemist hebben.

Over Patricia Becker

Patricia Becker is co-founder en voorzitter van Sisterhood in Business en founder van Career Generators waarin ze als executive en businesscoach topvrouwen uit het bedrijfsleven begeleidt met al hun carrièrevragen. Ze organiseert in samenwerking met Van der Laan Company en Better Future US jaarlijks Sisterhood Inspiration Journeys voor topvrouwen, o.a. in New York en Berlijn.

Samen met haar businesspartner Michiel Kuijpers runt ze het Radical Awareness Collective en ontwikkelen ze als dialoogmakers en co-creatie-experts wereldwijd People Driven Innovation Journeys voor corporates die zich durven te hernieuwen. Ze is lid van het kernteam van ZiPconomy, een onafhankelijk kennisplatform dat zich richt op de toekomst van flexibilisering. Voorafgaand aan haar ondernemerschap heeft Patricia diverse management en directie-functies vervuld, o.a. bij Tempo-Team, Start People, Transavia.com en als algemeen directeur Benelux bij Kelly Services International.

logo
De eerste kennissessie van SisInBiz werd op 27 mei jl. georganiseerd bij Rohde en Grahl in Amersfoort, een inspirerende omgeving waarin divers en zeer toonaangevend kantoormeubilair wordt aangeboden, was het toneel voor deze activiteit.
unnamed
Twee keer per jaar houdt SisInBiz kennissessies waarin een breed scala aan onderwerpen voor ondernemers wordt aangeboden. Deze keer liepen de items uiteen van franchising tot crowdfunding en van internationaal zakendoen richting content marketing strategieën en sales in combi met debiteurenbeheer.
Op onze facebookpagina staat het nodige te lezen en op de middag zelve kon via Twitter bijgehouden worden wie er op welk moment aan het woord was. Ook een volgende keer aanwezig zijn? Houd de website of andere social media kanalen in de gaten!

De catering was in handen van Daily Deli, terwijl de achtergebleven aanwezigen tijdens de borrel nog een groepsfoto maakten voor de uitgestalde collectie tassen van Kahawabags.

Veel dank aan Rohde & Grahl die deze middag mede mogelijk maakten!

unnamed-1

 

 

Ben je benieuwd naar het verhaal van sister en mentee Carlijn Postma? Zij is eigenaar van The Post, bureau voor contentmarketing, en in haar eerste blog neemt ze je mee in haar ontwikkelingen als ondernemer.

(meer…)

Founding Sister Patricia Becker is bezig met de laatste voorbereidingen voor de MBA on Sneakers – The Sisterhood Edition die ze samen met Victoria Foster, managing director Better Future US in NEW YORK organiseert.

MBA-on-Sneakers-NYZe neemt nieuwsgierige en ervaren Nederlandse zakenvrouwen mee die dit inspirerende avontuur met zichzelf, een internationaal gezelschap en de stad New York aangaan. Patricia en Victoria koppelen iedereen aan New Yorkse onderneemsters/changemakers die hun real life businesscase inbrengen en op allerlei plekken in de stad samenwerken aan nieuwe perspectieven en prototypes.

 

Het gezelschap zal van 19 t/m 23 april in New York verblijven; ongetwijfeld komen er op deze plek straks prachtige ervaringsverhalen tevoorschijn!

Met ingang van vandaag hebben Founding Sister Janet Moltmaker en Local Sister Jacqueline van der Gracht een nieuw bedrijf opgericht, genaamd Appility BV. Het kantoor is gevestigd aan het Kennemerplein 20 in Haarlem.

IMG_0437Appility BV zal in  juni haar platform voor marktonderzoek en instant dialoog via mobile devices lanceren.

Jacqueline van der Gracht en Janet Moltmaker zijn de oprichters en eigenaren van deze nieuwe venture. Jacqueline is local sister in Amsterdam en Janet Moltmaker is founding sister. In het SisInBiz-netwerk hebben zij elkaar leren kennen. Zo kan het dus lopen…….  

Wij wensen Janet en Jacqueline  een enorm goede opstart en veel succes met hun nieuwe kantoor!

Op 25 maart a.s. vindt de eerste ‘Masterclass Mentoring’ van SisInBiz plaats. Deze masterclass is alleen voor SisInBiz mentoren en hierin worden de Sisterhood Principals en alle aspecten van de Mentoring Guidelines toegelicht, relevante kennis en vaardigheden rondom mentoring aangereikt (aansluitend bij je eigen mentor ervaring) en kunnen vragen uit de praktijk worden bespr0ken.

De masterclass biedt tevens een mooie gelegenheid om de mentoren uit andere cellen, hun specifiek deskundigheden en hun actuele mentee casussen te leren kennen.

Deze masterclass vindt voor de instroom van nieuwe mentoren 2x per jaar plaats. Kijk hieronder voor de uitnodiging.

Masterclass Mentoring 25 mrt uitnodiging

 

‘Ondernemers zijn de motor van Nederland. Zij zorgen voor economische groei en werkgelegenheid en moeten niets in de weg gelegd krijgen om te doen waar zij goed in zijn: ondernemen!’

Ondernemend Nederland (ONL) en de VVD komen op woensdag 28 januari a.s. bijeen om tijdens een interactief evenement met elkaar van gedachten te wisselen, waarbij Minister-president Mark Rutte aanwezig zal zijn. De VVD wil in gesprek blijven met ondernemers; om te horen wat goed gaat, wat beter kan en hoe de VVD kan helpen.

 

SIB ambassadeur Mirjam Bink en tevens mede-oprichter van ONL is niet alleen dagvoorzitter, maar neemt ook het programma onderdeel voor haar rekening om de 750 ondernemers in de zaal in gesprek te brengen met Rutte. Dat belooft dus wat!

 

Graag nodigen we jou dan ook uit om hier bij aanwezig te zijn, je kunt zelf bepalen waar je met Rutte over wilt praten! Kijk hieronder voor meer gegevens en hoe je je kunt aanmelden.

 

Datum

woensdag 28 januari 2015

 

Tijdstip

Inloop vanaf 13.30 uur, afsluiting met een netwerkborrel tussen 16.30 en 18.00 uur

 

Plaats

Crown Studio’s Aalsmeer, Van Cleefkade 15, 1431 BA Aalsmeer

 

Aanmelden

 

unnamed

Langs deze weg wensen wij jullie allen een geweldig mooi, gelukkig, gezond en vooral ook zakelijk succesvol 2015.

Heb het goed in het nieuwe jaar en graag tot ziens!

Warme nieuwjaarsgroet van Aafke, Janet, Vera, Connie en Patricia – Founding Sisters van Sisterhood in Business

 

Op 16 december jl. werd Connie Maathuis bekroond met de Entre Prix wisselring van de Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs (SVE). De ring werd haar toegekend vanwege de bezieling waarmee zij haar bedrijf NDA Incasso in Amersfoort, heeft opgebouwd en geleid. Daarnaast maakt zij indruk door haar innovatieve kijk op de deurwaarderssector en haar constante bereidheid om kennis te delen.

De Entre Prix gaat elk jaar naar een SVE-onderneemster die zich onderscheidt door haar maatschappelijk betrokken, innovatieve, duurzame en/of zingevende ondernemerschap. Connie Maathuis mag de ring nu een jaar lang dragen. Het juryrapport roemt haar grote kennis van zaken en haar onbedwingbare behoefte om een bijdrage te leveren aan de toekomst. Zij bewijst dat je als onderneemster een zakelijke aanpakker kunt zijn en tegelijkertijd een warm hart voor mensen kunt hebben.

Lees het gehele artikel via Credit Expo hier.

Per 1 november 2014 is Letselverhalen toegetreden tot de NLE. Deze landelijke branchevereniging bestaat uit 18 gespecialiseerde expertisebureaus die letselschade-slachtoffers de beste ondersteuning bieden. Jaarlijks worden er ruim 17.500 letselschadezaken behandeld.

Directeur Judith Dingemanse van Letselverhalen legt uit waarom toetreding tot de NLE een logische stap is: “Letselverhalen bestaat nu ruim vier jaar. We hebben hard gewerkt om ons kwaliteitsbeleid vorm te geven en intern te verankeren. Het NLE-lidmaatschap stelt ons in staat om nuttige contacten te leggen met collega-bureaus en mee te praten over branchebrede ontwikkelingen.”

Directeur Martijn van Driel van de NLE is blij met Letselverhalen als nieuw NLE-lid. “De visie en de aanpak van Letselverhalen passen goed bij de NLE-filosofie dat de wensen en behoeften van cliënten centraal dienen te staan en dat kwaliteit voorop staat. Het is bovendien goed dat de NLE-achterban groeit en onze positie in de branche daarmee verstevigd wordt.”

Bron: letselverhalen.nl

Topvrouw Herna Verhagen van PostNL is door maandblad Opzij uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland van 2014. Volgens de jury is het volledig aan Verhagen te danken dat PostNL voorzichtig weer positieve resultaten mag noteren.

imgres-5Het is haar gelukt om het geplaagde postbedrijf in rustiger vaarwater te brengen, oordeelt de jury. “Niet alleen een uitstekend leider, bouwer en verbinder; Herna Verhagen weet op zeer sympathieke wijze ook de vrouwenzaak op een natuurlijke en gezaghebbende manier naar voren te brengen.”

Lees hier het hele bericht op NOS.nl

10422161_10203182352864162_7565933054904833025_n

Op woensdag 12 november jl. organiseerde Founding Sister Connie Maathuis namens haar organisatie NDA Incasso een Inspiratielunch bij Het Gasthuys in Amersfoort. Gastspreekster was Antoinette van den Berg, trendforecaster en eigenaresse van Future Touch.

Gepassioneerd nam ze haar publiek mee in de trends waar ieder bedrijf onvermijdelijk mee te maken krijgt. Een inspirerende en wervelende presentatie waarbij ze met haar metafoor van een galopperende paard (lees: trends) waar je als ondernemer op te springen hebt, menig ondernemer peinzend achterliet. Een heerlijke ontmoeting!

 

imgres

Het is eindelijk zover: we bestaan ook officieel!

We hadden al gemeld dat we richting de notaris gingen en dat gebeurde op 11 september jl.. Bij notaris mr Angelique Hommes-Kuijer van Nysingh Advocaten en Notarissen in Apeldoorn werd de notariële akte verleden en is de ‘Stichting Sisterhood in Business’ opgericht.

We zijn vindbaar in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 61434485, mocht je dat ergens voor nodig hebben. Dit nummer staat nu uiteraard ook op onze website vermeld.

 

10455314_732341213470471_3246266658893477703_nOnlangs meldden we al dat we enorm werden verrast door een cadeau van Antoinette van den Berg van Touché Today in Amsterdam; zij bleek een SisinBiz-ring te hebben ontworpen voor ons! We laten dan ook met veel plezier de eerste foto’s zien.

We zijn er trots op dat intussen de nodige ladies al met een exemplaar zijn getooid. Mocht je er één willen bestellen of meer informatie willen, stuur dan even een mail naar info@sisinbiz.nl.

Maar… For Sisters Only! 😉

06ced92

Met ingang van vandaag openen twee local sisters tevens mentoren, mr Kristel Olthoff en mr Annette Otten hun nieuwe familierechtkantoor D-Foorce aan de Brinklaan 121 in Bussum. Beiden waren voorheen maten in het advocatenkantoor Gooische Meesters. D-Foorce is een krachtig gespecialiseerd advocatenkantoor dat zich uitsluitend toelegt op de familierechtpraktijk.

D-Foorce 07a5cd8heeft een groot netwerk dat betrokken kan worden in kwesties die in het familierecht spelen, waarbij gedacht kan worden aan notarissen, financieel planners, fiscalisten, pensioendeskundigen, psychologen en kind- en oudercoaches. Ook werkt D-Foorce nauw samen met mr Margreet Ruijgrok advocatuur en mediation in Amsterdam.

Vanaf 1 juli is alle nodige informatie te vinden op de nieuwe website www.d-foorce.nl vinden. SisinBiz wenst Kristel en Annette een enorm goede opstart en veel succes met hun nieuwe kantoor!

unnamed-1

IMG_4969

Met volle passie introduceerden Founding Sisters Aafke Osse en Patricia Becker vandaag het Sisterhood in Business-concept voor een internationaal United Succes gezelschap in Kaapstad. Wat een bijzondere zakenvrouwen! Daarmee heeft SisinBiz een unieke kans gekregen om een prachtige basis te leggen voor verdere samenwerking, als allied partner in al die landen. Corinne Heijn, founder van United Succes introduceerde tevens de businesscase van Upinion, van local sister Jacqueline van der Gracht. What a day!

sisterhood_120

Het duurde even, want het blijkt toch altijd meer werk dan ingeschat. Over van alles nog even overleg hebben, hier bijsnijden, daar finetuning, je kent het vast.

Maar onze website is eindelijk live gegaan. Met dank aan Admium in Amersfoort voor alle hulp!

Dit kanaal is één van onze ‘praatpalen’ om nieuwsitems en andere berichten aan de wereld uit te zetten, maar we zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw/jullie mening. Voel je vrij, want het begint nu pas 😉

Warme groet van de Founding Sisters

imgresOud-mentee van We Keep on Growing, Esther van Diepen, is genomineerd met MOM IN BALANCE voor ‘beste onderneming van Noord-Holland’. Wat een mooie groei maakt zij door met haar bedrijf. Inmiddels kan je door t hele land sporten en sinds kort ook in het buitenland.

Terecht is Esther enorm blij met deze waardering voor haar concept, waar zij met een geweldig team zoveel mogelijk vrouwen actief begeleidt voor meer energie en een sterk lijf tijdens de zwangerschap en in de eerste jaren van het moederschap! www.mominbalance.nl

New YorkFounding Sister Patricia Becker organiseert van 3 tot en met 6 april tesamen met Carien van der Laan (Van der Laan Company) en Tanja Nagel (Theodoor Gillissen, tevens ambassadeur Sisterhood in Leadership) een inspiratiereis naar New York voor 19 topvrouwen.

 

Het thema van de reis is ‘nieuwe inspiratiebronnen’. Zij heeft een programma ontwikkeld waarbij inspirerende ontmoetingen worden afgewisseld met plekken bezoeken waar zelfs de frequente New York-bezoekster nog niet eerder is geweest. ‘Vooral de professionele ondersteuning ter plaatse van eventmanager Arleen van Londen is fantastisch’, aldus Becker. ‘Een topper en niet toevallig is zij oudmentee in het We Keep on Growing netwerk die met haar bedrijf naar New York is verhuisd. ‘Ik verheug me vooral op het Sisterhood dinner op zaterdag 5 april. Dan wordt de groep uitgebreid tot 33 powerladies en ontvangen we onze NY’se relaties in The Wythe. Met recht nieuwe inspiratiebronnen en veelbelovende nieuwe ontmoetingen, niet waar?’ 

imgres-5

Op 1 maart jl. opende Soep & Sla in de Waarderpolder in Haarlem. Soep & Sla, de nieuwe onderneming van Janet Moltmaker en haar compagnon Lizzy Martin, is dé hotspot voor een gezonde en lekkere lunch. Nu nog op één locatie, maar de ambitie van Janet en Lizzy is om met Soep & Sla een landelijk franchiseconcept voor gezond gemaksvoedsel te ontwikkelen. Rollende keukens met gezonde lunches gaan de industrieterreinen van Nederland veroveren!
Kijk voor meer informatie op www.soepensla.nl

Ook ONL voor Ondernemers wil graag dat vrouwelijke ondernemers de potentie waarmaken die er is. Vrouwelijk ondernemers vormen een veelbelovend, maar onvoldoende gebruikt groeipotentieel. Want uit verschillende onderzoeken blijkt dat als een vrouwelijk ondernemer dezelfde toegang tot netwerken, kapitaal en evaluatie van kansen zou hebben als mannen, er bijvoorbeeld in de VS 6 miljoen banen gecreëerd zouden kunnen worden binnen vijf jaar. Met succesvollere vrouwelijke ondernemers gaat het BNP omhoog. In de VS is dat groeipercentage 9%, in Europa wel 13%. ONL streeft ernaar dat een gericht beleid op vrouwen in 2018 in Nederland niet meer nodig is.

Bedrijven van vrouwelijke ondernemers zijn kleiner

De bedrijven van vrouwelijke ondernemers zijn doorgaans kleiner dan die van mannelijke ondernemers, zowel in personeel als in omzet. Dit hangt mogelijk samen met de sectoren waarin deze groepen ondernemers actief zijn. Vrouwelijke ondernemers realiseren een lagere omzet dan mannelijke ondernemers: 51% heeft in 2011 een omzet lager dan €50.000, tegenover 23% van de mannelijke ondernemers. In het middensegment (omzet tussen de €100.000 en €500.000) zijn beide groepen even sterk vertegenwoordigd.

Op 14 februari 2014 verscheen de Monitor etnisch en vrouwelijk ondernemerschap 2013, door Panteia uitgevoerd in het kader van het onderzoeksprogramma MKB en Ondernemerschap.

De monitor laat zien dat het aandeel vrouwelijk ondernemers in Nederland langzaam groeit. Het steeg in vijf jaar tijd van 31,3% in 2007 tot 32,2% in 2012. Vrouwelijke ondernemers zijn sterk vertegenwoordigd in zakelijke dienstverlening (21%), handel en reparatie (18%).

Daarnaast zijn vrouwelijke ondernemers vergeleken met mannen relatief sterk vertegenwoordigd in de zorg, openbaar bestuur en onderwijs (17%) en in de overige dienstverlening (17%).

We zijn nog best bescheiden, maar er zijn wel degelijk succesvolle vrouwelijke topondernemers in Nederland. Op de site van ONL in Nederland staan er een paar.

Bekijk hier het filmpje van Heske Groenendaal. Deze Sis in Biz ambassadeur en oud-mentor van We Keep on Growing leidt ons rond in haar bedrijf Metaglas.